Pod sloganom „Svi ste pozvani!“, od 1. do 7. oktobra ove godine biće održan veliki gastronomski festival. Beogradska nedelja restorana čeka vas u 50 odabranih ugostiteljskih objekata u prestonici.

U svim restoranima u okviru manifestacije „Beogradska nedelja restorana“, gosti će uživati u kreacijama šefova kuhinja po jedinstvenoj ceni od 1.200 dinara.

Posebni jelovnici sastoje se od najmanje tri sleda: pređela ili supe, glavnog jela i deserta. Meniji provode goste kroz autentična i upečatljiva jela koja na najbolji način predstavljaju filozofiju i koncept konkretnog restorana.

Restorani koje smo uključili u Nedelju restorana pažljivo su odabrani tako da njihovi jelovnici pokriju širok spektar kulinarskih škola, regionalnih i nacionalnih kuhinja – rekao je Igor Luković, isped organizacije Nedelja restorana. U beogradskom hotelu Mariot Kortjard novinarima su predstavljeni restorani koji će učestvovati u manifestaciji.

Beogradska nedelja restorana stavlja srpsku prestonicu na mapu svetskih metropola u kojima se ova manifestacija održava duže od četvrt veka.

Počelo je u Njujorku 1992. godine, kada je održana prva Nedelja restorana. Nastavilo se širom sveta, u velikim gradovima koji mogu da ponude raznovrsnost kuhinja i da dovedu veliki broj gostiju u restorane. Beograd je odavno zaslužio ovako nešto, jer u gastronomskom smislu zaista ima šta da ponudi – dodaje Luković.

Spisak svih restorana, koji učestvuju u manifestaciji, sa specijalnim festivalskim jelovnicima dostupan je na sajtu www.nedeljarestorana.rs.

Organizatori su pozvali ljubitelje dobre hrane da odaberu svoje favorite, rezervišu mesta u restoranima i krenu u gurmansku avanturu.