Loading...

FESTIVAL NAUKE: Čeka nas razotkrivanje zabluda i mitova

Festival nauke je najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja. Održaće se već 13. put na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5 od 5. do 8. decembra 2019. godine. Na festivalu će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija iz Srbije i iz inostranstva.

Da smo sujeverni, ovogodišnji, trinaesti po redu Festival nauke „unapredili“ bismo u četrnaesti. Poput brojnih hotela u kojima ne postoje sobe sa brojem 13 ili aviona bez takvih sedišta. Umesto toga, odlučili smo se da posvetimo ovaj Festival upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća. Otići ćemo u potragu za sve rasprostranjenijim mitovima koji se nalaze svuda oko nas – navodi se u saopštenju organizatora.

Saznaćemo da li iz školjke zaista možemo da čujemo zvuk mora. Da li je Kineski zid jedina ljudska građevina vidljiva iz svemira. Doći ćemo i do zabluda koje poprimaju sve veće razmere i imaju sve ozbiljniji uticaj na svakodnevicu i budućnost. Da li je ljudsko stopalo pre pola veka kročilo na Mesec, koliko su opasna zračenja telefona i mikrotalasnih pećnica, a koliku opasnost sa sobom nose nuklearne elektrane.

Ulaznice

Festivalske karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na Ticket Vision prodajnim mestima u celoj Srbiji od 1. oktobra. Tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan.

U hali 5 smeštena je Naučno-fantastična bina. Broj mesta za program na bini je ograničen i ulaz je moguć do popunjenja kapaciteta hale.

Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Poslednji dan festivala organizovan je kao Porodični dan, specijalno osmišljen za druženje uz naučnu zabavu za celu porodicu.

Smeštaj

Ukoliko vam je potrebno prenoćište organizatori Festivala nauke obezbedili su i tu mogućnost. U Hotelu Slavija* možete boraviti po specijalnim promotivnim cenama od 15 do 29 evra po danu.

Ako se odlučite za noćenje, kontaktirajte Hotel Slaviju* i pozovite se na Festival nauke, telefon: +381 11 308 48 00 ili e-mail: office@slavijahotel.com.

Možda vam se svidi

Nema komentara