Loading...

GASTRO SREM: Upoznajte Srem na moderan način

Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ ove godine se održava pod sloganom „Srem na moderan način„. Ovogodišnje zaštitno lice je glumac Aleksandar Dunić, a Gastro Srem održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17h.

Na ovoj manifestaciji izlagaće domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi, rakije, med, džemovi, kolači…

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostavila multikulturalna sredina u kojoj su nastajali. Uz to, moći će i da uživaju u bogatom kulturno–umetničkom programu.

Prvog dana manifestacije održaće se sremačko veče poezije.

Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije činiće nastup ženskog  tamburaškog orkestra „La Banda“.

Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronomsko-takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“.

Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

U subotu 31. avgusta održaće se „Open kitchen show“ u okviru koga će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

Za decu smo pripremili posebnu radionicu “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame. U okviru radionice biće napravljen konj od slame u prirodnoj veličini – izjavila je direktorka TO opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

U okviru manifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kojoj će biti izložen i najstariji srpski kuvar.

Možda vam se svidi

Nema komentara