Loading...

SIĐI DO REKE: Sve o programu prvog Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivala

Proizvođači hrane i najboljih vina iz zemlje i regiona predstaviće nam svoje proizvode! Uskoro počinje prvo izdanje Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivala – Siđi do rekeu organizaciji Udruženja „Spektar“.

Festival će biti otvoren 6. septembra velikim Vinskim defileom Knez Mihailovom ulicom u 17 časova. Glavni, izlagački deo sa pratećim programom – Food & Wine Show biće održan 7. septembra od 17h do 23h na Sava Promenadi.

Tema prvog izdanja festivala je, kao što slogan „Siđi do reke“ sugeriše – Beograd na rekama. Dakle, sve ono što posetioci mogu doživeti i osetiti ako se spuste do Sava Promenade i ostalih kejeva glavnog grada. U skladu sa tim osmišljen je i zabavno-umetnički program sajma.

Siđi do reke: Šta nas sve čeka „na vodi“

Posetioci i turisti će probati vina i slane i slatke zalogaje izložene na lepo dizajniranim štandovima i kućicama. Moći će da prisustvuju radionicama i prezentacijama koje će održati stručnjaci iz različitih oblasti: food styling, proizvodnja organske hrane, slaganje hrane i vina, proizvodnja vina i rakije…

Foto: Promo

U okviru svečanog otvaranja biće dodeljena priznanja najboljim kompanijama i pojedincima u oblasti proizvodnje hrane i vina, pića, voda… Posetiocima će biti podeljeno oko 10.000 poklona učesnika i sponzora događaja. Finale sajma Food & Wine show je trosatni večernji Party by Food & Wine show. Muziku tamburaškog orkestra koji će animirati učesnike Festivala, smeniće živa muzika odnosno koncert iznenađenja koji će trajati do 23h.

U okviru programskog segmenta „Poznati u kuhinji“, javne ličnosti će se u parovima u prijatnom ambijentu restorana Savanova, takmičiti u pripremanju jela. Kao prateći sadržaj sajma Food & Wine show posetioci će moći da pogledaju i izložbu „Hleb naš nasušni“, budući da hleb u srpskoj tradiciji i gastronomiji ima poseban simbolički značaj.

Cilj festivala je promocija privrede Republike Srbije, pre svega u oblasti tradicionalno važne proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina.  Podjednako važan cilj je promocija turizma. 

Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival organizuje se zahvaljujući pokroviteljstvu Belgrade Waterfront i podršci Glavnog grada, odnosno Sekretarijata za privredu.

Možda vam se svidi

Nema komentara