Loading...

GREEN STEPS festival: Zelene ideje pod otvorenim nebom

Ove godine će se u Stepojevcu, 27. i 28. septembra, po prvi put organizovati manifestacija „Green steps“ – mini festival ekologije pod otvorenim nebom.

Projekat „Green Steps“ je usmeren na podršku „zelenim“ preduzetničkim idejama, kroz predstavljanje primera dobre prakse i edukaciju. Ideja „zelenog“ preduzetništva je usmerenost ka principima održivog razvoja — zadovoljava sadašnje potrebe, ne ugrožavajući mogućnosti budućih generacija.

U okviru dvodnevnog programa manifestacije održaće se veliki broj predavanja i radionica. Tema je jedinstvena – očuvanje životne sredine. Pričaće se o „zelenim“ poslovima, reciklaži, ekološkom turizmu, ekološkoj poljoprivredi i rekultivaciji zemljišta.

Foto: Promo

Festival je na otvorenom. Čekaju vas dva video bima i dve bine za edukaciju, radionice i prezentacije. Tu su i štandovi za izlagače ekoloških i organskih proizvoda. Za posetioce će biti organizovan primeren zabavni program, sa mogućnošću degustacije hrane i pića koju će ovom prilikom prezentovati izlagači.

Organizator je Preduzetnički Razvojni Centar, u saradnji sa udruženjem Agroklaster iz Lazarevca, uz podršku Gradske uprave Grada Beograda preko Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Ulaz za posetioce je slobodan.

Možda vam se svidi

Nema komentara