Loading...

MESEC MATEMATIKE: Maj je za klince kojima se Srbija ponosi

matematika

Centar za promociju nauke organizuje nacionalnu manifestaciju „Maj mesec matematike M3“, od 9. do 31. maja, sa sadržajima i programima širom Srbije. Posetioce očekuje izložba o Milutinu Milankoviću i interaktivni program u centru Beograda, kao i predavanja, radionice, filmske projekcije, prezentacije i raznovrsni sadržaji širom Srbije.

Mesec matematike – osmi put

I ove godine, kao i sedam prethodnih, Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU organizuje nacionalnu naučnopopularnu manifestaciju „Maj mesec matematike M3“.

Od 2012. godine trudimo se da matematiku prikažemo kroz igru, umetnost, interaktivne eksponate, naučnopopularna predavanja, radionice, filmove i druge sadržaje, a program je prilagođen svim uzrastima, bez obzira na formalno obrazovanje – kažu u Centru za promociju nauke.

Ovogodišnjoj manifestaciji prethodio je konkurs Mapiranje matematike, gde su odabrani najinspirativniji primeri nastave matematike. Uz to, otkriveno je i ko su pet najmaštovitijih i najrazigranijih nastavnika Srbije, a na matematičku mapu naše zemlje stavljeno je više od 90 primera dobre matematičke prakse iz 45 gradova.

Foto: Promo

Nastavnici matematike širom naše zemlje iskazali su neverovatnu maštu i poslali nam mnogobrojne priče o matematici povezanoj sa umetnošću, drevnim vremenima, zanatskim veštinama, društvenim igrama, muzikom, slikama, poezijom… – navodi se u saopštenju Centra.

Tema ovogodišnjeg M3 su matematika i geografija. Manifestacija se organizuje širom Srbije, a u Beogradu na četiri lokacije. Aktivnosti koje očekuju posetioce su radionice, izložbe, predavanja, kvizovi, takmičenja, predstave, izleti, filmske projekcije, treninzi i prezentacije (više o programu manifestacije i matematičkoj mapi Srbije: M3).

Matematika kroz igru u Beogradu

U Galeriji na Andrićevom vencu, publika će biti u prilici da vidi i učestvuje u glavnom programu manifestacije „Kroz matematičke predele“, uz interaktivne eksponate, predavanja, inspirativne razgovore, radionice i filmske projekcije, otvorene za sve posetioce.

U Galeriji nauke i tehnike SANU posetioci će moći da upoznaju svestranost Milutina Milankovića na izložbi „Životni ciklusi Milutina Milankovića“, a u Naučnom klubu u Kralja Petra čekaju nas raznovrsna predavanja i radionice, kroz koje ćemo saznati koliko nas matematika zapravo okružuje u svakodnevnom životu.

Možda vam se svidi

Nema komentara