Loading...

NOVOGODIŠNJE RADOSTI: Zimske čarolije za klince u Beogradu

Novogodišnje radosti

Brojne novogodišnje radosti očekuju naše najmlađe u prestonici u decembru. Naravno, niko ne brani ni starijima da se priključe pretprazničnom raspoloženju i da uživaju u zimi.

Sajam će biti domaćin tradicionalnog, sada već 58. Beogradskog novogodišnjeg festivala (14 – 30. decembar 2018.). Stara i prepoznatljiva manifestacija zabave i dobre kupovine – Novogodišnji vašar – ima nov naziv. Promenjen je i koncept i više nije manifestacija namenjene prvenstveno najmlađima. Zahvaljujući novim sadržajima, u ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

Na Beogradskom novogodišnjem festivalu posetioce očekuju najkvalitetniji novogodišnji sadržaji. Zabava i druženje na klizalištima, kao i koncerti, predstave i zabavni programi za decu. Tu je i kupovina poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama.

Festival je deo manifestacije „Beogradska zima“ koju organizuju Grad Beograd, TOB, Beogradski sajam, Dečji kulturni centar i CEBEF.

beogradski novogodisnji festival

Foto: Sajam.rs

Novogodišnja čarolija

Osim ove tradicionalne manifestacije, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ pripremilo je iznenađenje za klince sa Vračara. Novogodišnje radosti čekaju nas i u prevozu!

Deca će uživati u vožnji okićenim novogodišnjem tramvajem gde mogu da pogledaju predstavu i dobiju poklone od Deda Mraza. Ovo je deo akcije Sekretarijata za javni prevoz, Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd”, opštine Vračar, Kompanije „Štark” i Udruženja „Bebiron”.

Prema rečima Jovice Vasiljevića, v.d. sekretara za javni prevoz, ovaj Sekretarijat je zajedno sa Gradskim saobraćajnim preduzećem „Beograd” podržao akciju opštine Vračar. Reč je o besplatnom programu namenjenom najmlađima pod nazivom Novogodišnja čarolija.

Za nas kao Sekretarijat za javni prevoz je jako važno da povećamo kupovinu karata i naplatu prevoza. Ovo je jedan poseban način da zahvalimo i nagradimo roditelje koji imaju pretplatne karte i redovno plaćaju prevoz. Njihova deca će prisustvovati predstavi u tramvaju i na kraju dobiti i poklone od Deda Mraza – rekao je Vasiljević.

Predsednik opštine Vračar  Milan Nedeljković  je istakao da je ova opština uz podršku Kompanije „Štark” i Udruženja „Bebiron” osmislila podelu novogodišnjih paketića na jedan originalan i poseban način.

Svakog radnog dana od 4. do 31. decembra ovde ispred Hrama Svetog Save deca sa Vračara koja su rođena posle 2010. godine biće gosti u specijalno ukrašenom novogodišnjem tramvaju. Tramvaj će se kretati od Hrama do Gospodarske mehane i nazad. Mališani će uživati u dečjim predstavama uz podelu paketića i uz slikanje sa Deda Mrazom i imaće više od sat vremena bogatog programa. Pored toga imaćemo i trolejbuse koji će ići od Crvenog krsta do Studentskog trga i nazad i takođe imati dečje predstave – rekao je Nedeljković koji je precizirao da je potrebno da se roditelji prijave u opštinu Vračar i dobiju vaučere.

novodisnja carolija

Foto: Beoinfo

Možda vam se svidi

Nema komentara