Loading...

ZVEZDARIŠTE: Beogradski festival za sve koji veruju u bajke

Zvezdarište

ZVEZDARIŠTE – TAMO GDE BAJKE STANUJU

Gradska opština Zvezdara i Savet festivala sa ponosom najavljuju 15. jubilarno izdanje Dečjeg pozorišnog festivala POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE. Pod sloganom „ODRASTANJE“ održaće se u Beogradu od 15. do 21. novembra 2018. godine. Festival će biti svečano otvoren mini koncertom hora „Kolibri“ pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović u četvrtak, 15. novembra u 10 sati u foajeu Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

U takmičarskom programu 15. Zvezdarišta biće izvedeno 14 predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, u izboru selektora Željka Hubača, koje će se takmičiti za festivalske nagrade.

– Naša želja je da se i deca i odrasli, i učesnici i gosti na Zvezdarištu, na Zvezdari i u Beogradu osećaju kao kod kuće. Na festivalu vas očekuju kvalitetne predstave, edukativne i zabavne radionice za decu, zanimljivi susreti umetnika i stvaralaca, inspirativni razgovori, zajednička promišljanja o daljem razvoju festivala i pozorišta za decu i mlade uopšte – reči su Miloša Ignjatovića, predsednika GO Zvezdara i predsednika Saveta festivala.

Prateći program festivala

Članovi grupe Mali pozorišni eksperti će u okviru pratećeg programa festivala realizovati i radionicu vršnjačke edukacije o pozorištu „Lecture performance” sa ciljem da ukažu na značaj pozorišta za odrastanje dece i mladih i svojim vršnjacima približe svet pozorišnih umetnosti.

Rastu i razvijaju se i Zvezdarište i Asitež Srbije koji ove godine obeležavaju 15 godina rada i postojanja. U čast jubileja ove godine će u pratećem programu festivala biti priređena retrospektiva sa osvrtom na 15 godina festivala POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE i 15 godina rada Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ SRBIJA, saradnju i zajedničke projekte.

Odrastanje kao centralna tema ovogodišnjeg izdanja Zvezdarišta biće lajtmotiv Dečije konferencije pod nazivom ODRASTANJE UZ PRIRODU I PLANINARENJE.  Članovi planinarske sekcije OŠ „Veljko Dugošević“ predstaviće svoje aktivnosti u prirodi i pozvati vršnjake, ali i roditelje i nastavnike, da više vremena provode u prirodi.

Za roditelje, vaspitače i nastavnike biće organizovano interaktivno predavanje/radionica ODRASTANJE UZ MUZIKU. Od muzičkog pedagoga Marijane Milošević Simić dobiće informacije o uticaju muzike na senzorni, motorički, emocionalni i kognitivni razvoj, kao i smernice i uputstva za rad sa decom različitih uzrasta u cilju podsticanja zdravog rasta i razvoja.

Zvezdarište i ove godine sija u celom gradu: predstave će biti igrane na scenama Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Pozorište lutaka „Pinokio“, Pozorišta „Pan teatar“, Pozorišta „Puž“ i Malog pozorišta „Duško Radović“, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

Možda vam se svidi

Nema komentara