Loading...

PRIRODNJAČKI CENTAR: Da deca još više zavole Srbiju!

Deca su vam radoznala, vole da uče i saznaju svašta novo, a vi volite da sa njima putujete po Srbiji? Imamo za vas pravi predlog za izlet koji će prijati i starijim i mlađim naraštajima. Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu čeka na vas!

Prirodnjački centar: Izložbe, igraonice i keksići u obliku dinosaurusa

Od Beograda do Svilajnca, preslatkog gradića na obalama Resave, treba vam nešto manje od dva sata vožnje. Tu se krije pravi dragulj Evrope, jedinstven po tome što spaja nauku, zabavu, turizam… U okviru Prirodnjačkog centra nalazi se veliki muzejski prostor, kao i dino-park na otvorenom. Tu su i suvenirnica, restoran i igraonica za decu.

U sklopu ovog centra, možete organizovati razne seminare, konferencije i naučne skupove. Što je još lepše i zanimljivije, možete proslaviti rođendane svojih klinaca i oni to nikada neće zaboraviti.

Ukoliko vam se dopadaju naši tekstovi, zapratite našu stranicu na Fejsbuku
kako biste dobijali redovna obaveštenja o našim novim pisanjima 🙂

Izložbe

Prirodnjački centar ima devet tematskih izložbi od kojih se jedna nalazi u unutrašnjosti modela vulkana koji je visok 10 metara.

Ostale postavke predstavljaju geološki vremeplov, geodiverzitet i biodiverzitet Srbije, bioarheologiju Đerdapa, svet minerala i stena karakterističnih za našu zemlju, kao i postavku o meteoritima koja se sastoji od replika najznačajnijeg nebeskog kamenja koje je palo na teritoriju Srbije.

Tu je i izložba „Svedoci ledenog doba“, koja prikazuje originalne fosilne ostatke mamuta, bizona, nosoroga i ostalih krupnih sisara koji su nekada živeli na ovim prostorima.

Izložba o svetu dinosaurusa odličan je uvod za posetu dino parku. Na skeletnim replikama možete se upoznati sa tajnama iskopavanja fosilnih ostataka.

Dino park

Više od dvadeset replika različitih dinosaurusa čeka vas u parku Prirodnjačkog centra. Najveća je replika Diplodokusa. Visoka je 11, a dugačka čak 20 metara!

Tu je i slavni Tiranosaurus, a upoznaćete se i sa Triceratopsom, Pteranodonom…

Nemojte se začuditi što će na kraju posete ovom zabavnom i edukativnom centru vaše hrabriše kao „navijeni“ pričati o svemu što su naučili tog dana. Postaće pravi mali istraživači, a danima koji su pred njima svima će govoriti o vrstama dinosaurusa kao i o geografskoj istoriji Srbije.

Divan način da počnu da osećaju našu zemlju, zar ne? 🙂

 

View this post on Instagram

 

Gužva u Prirodnjačkom centru Srbije!

A post shared by Prirodnjački Centar Srbije (@prirodnjackicentarsrbije) on

Možda vam se svidi

Nema komentara