Loading...

JAVNI AKVARIJUM I TROPIKARIJUM: Tropska oaza u Beogradu – za radoznale i hrabre klince

Javni akvarijum i tropikarijum
Javni akvarijum i tropikarijum

Foto: Oseti Srbiju

Prvo što ugledate kada priđete zgradi u kojoj se nalazi Javni akvarijum i tropikarijum jeste džinovski morski konjic. Kad se podvučete pod njegov rep zakoračićete u prostor ispunjen ptičijim cvrkutom. Pomislićete da ste ušli u džunglu, a ne da ste nedaleko od gradske vreve.

Nećete razmišljati ni o gužvi na auto-putu ni o eventualnoj kiši koja vas je dopratila. Iza vas će ostati problemi na poslu, fakultetu ili u školi.

Prijatelji su nam rekli da ćemo tamo zateći i zmije i pacove, ali nismo se uplašili (preterano). Javni akvarijum i tropikarijum pravo je mesto za borbu protiv strahova, optimizam i duša ovog mesta ispuniće vas hrabrošću.

U šetnji vas prate divne po(r)uke o sreći, a živopisne boje „stanara“ brojnih akvarijuma učiniće da vam čulo vida uživa kao nikada pre.

Zato je Javni akvarijum i tropikarijum idealno mesto za vaše radoznale hrabriše. Izvedite ih iz beogradske gungule i uvedite ih u svet prirode i nauke. Oduševiće ih životinjice koje ih tamo čekaju, a zaposleni će im rado ispričati o njima sve što ih zanima.

Javni akvarijum i tropikarijum – ko sve živi tamo?

 

Dok upijate prizor mnogobrojnih šarenih riba, ribica, morskih zvezda, puževa, ježeva, kraba i morskih kozica nećete ni primetiti da ste zašli u carstvo reptila. Samo ćete odjednom shvatiti da vas u pilji veliki zeleni bazilisk, dok se kukuruzni smuk lenjo namešta „na udobno“ i ne obraća pažnju na vas. Bradate agame će vas mudro promatrati, kao da imaju nešto veoma važno da vam kažu, ali… prećutaće.

Javni akvarijum i tropikarijum

Foto: Oseti Srbiju

A kad vam pažnju privuče mekooklopna kineska kornjača, teško da ćete moći da se odvojite od nje. Ovo neobično biće pliva neuobičajeno brzo za jednu kornjaču. Biće vam i te kako zabavno da je pratite pogledom.

Ako vam se sviđaju naše priče, LAJKUJTE Fejsbuk stranicu „Oseti Srbiju“ kako biste dobijali obaveštenja o našim novim tekstovima 🙂

Put će vas dalje voditi pored jegulje i stanovnika Save i Dunava, sve do ugla sa insektima i glodarima. Tu će vam se najviše obradovati morski prasići koji će oduševljeno skičati i podizati se tražeći vašu pažnju. Tarantule će vas ponosno ignorisati, a pacovi vas neće ni konstatovati.

Usput ćete piljiti i u poseban terarijum u kojem vam dugo neće biti jasno šta tačno gledate. Onda će se nogice paličnjaka pomeriti i shvatićete da taj veliki insekt liči na granu drveta.

Javni akvarijum i tropikarijum

Foto: Oseti Srbiju

 

Javni akvarijum i tropikarijum

Foto: Oseti Srbiju

Koliko košta to čudo?

Donedavno je ulaz u „beogradsku džunglu“ bio besplatan, a životinjice su se hranile putem donacija. Međutim, nije lako ni jeftino održavati ovakav projekat, pa su ulaznice počele da se naplaćuju.

Primetićete da je njihova cena prilično simbolična – naročito kad uzmete u obzir šta sve možete tamo da vidite.

Cenovnik:

  • Za decu predškolskog uzrasta ulaz je besplatan
  • Za decu uzrasta osnovnih škola do 8. razreda cena ulaznice je 100 dinara
  • Za odrasle cena je 200 dinara.

Ako vam se sviđaju naše priče, LAJKUJTE Fejsbuk stranicu „Oseti Srbiju“ kako biste dobijali obaveštenja o našim novim tekstovima 🙂

Ulaz je besplatan sledećim danima:

  • Ponedeljkom za penzionere
  • Utorkom za decu srednjih škola
  • Sredom za studente
  • Četvrtkom za decu osnovnih škola

Prepuna knjiga utisaka oduševljenih posetilaca govori da je ova oaza usrećila već mnogo ljudi. Dokažite da ste hrabri, da ste spremni da vidite taj ludi divlji svet koji živi sasvim blizu vas. Posetite Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu!

Možda vam se svidi

1 komentar

  • Dragana 5 godina pre Odgovor

    Malo ljudi zna za ovo mesto, Ove godine sam bio već 2 puta sa decom u tropikarijumu,oduševljeni su,kao i ja. SVE POHVALE. 🙂