Loading...

FRUŠKOGORSKA LUGARNICA: Mesto na koje MORATE odvesti svoje mališane

Gradska deca nisu naviknuta na zelena prostranstva kojima mogu bezbedno da jurišaju. Zato kada ih jednom osvoji Fruškogorska lugarnica, ona ih ne pušta tako lako iz svog zagrljaja. Veliko imanje na obroncima Fruške gore savršeno je za vaše mališane željne prirode i igre. Uz to, još bolje će osetiti Srbiju i upoznati njenu tradiciju – kroz druženje sa domaćinima, ukusnu domaću hranu i igru sa životinjama.

Aktivan odmor je sve prisutniji trend u turističkoj ponudi Srbije, pa ga je i Fruškogorska lugarnica uvrstila u svoju ponudu. Rado će za vas organizovati izlete širom Fruške gore. Omogući će vam i kupanje u bazenima sa termomineralnom vodom, kao i obilaske obližnjih jezera i vodopada, vožnju džipovima i kočijama, jahanje… Na ovom zbilja čarobnom mestu možete organizovati i rekreativnu nastavu, ali i sva moguća slavlja (krštenja, veridbe, svadbe, rođendane, maturske svečanosti kao i godišnjice braka).

 

Foto: Oseti Srbiju

FRUŠKOGORSKA LUGARNICA: Šta vam sve nudi porodična priča na porodičnom imanju

„Kad se male ruke slože, sve se može“ – kaže čuveni stih. Mi bismo to promenili i rekli – „Kad se porodica složi, sreća se množi“. Tako je Fruškogorska lugarnica zapravo porodičan biznis na porodičnom imanju. Uz blagoslov vladike sremskog Vasilija, kao i mati Rafaile i sestre Efrosinije iz obližnjeg manastira Mala Remeta, vlasnica Ljiljana Duduković – Jovanović iz dana u dan ulepšava ovu bajku.

Što se smeštaja tiče, Fruškogorska lugarnica vam nudi 11 apartmana sa 35 ležajeva. Opremljeni su savremenim i novim nameštajem, ali to je manje važno. Ovo je mesto na koje odlazite kad želite da se „isključite“, a da svom detetu priuštite da prodiše i uživa.

Tokom vedrih dana, a takvih nije malo, bašta restorana idilično je mesto za savršenu kafu, ali i dobar zalogaj. Dok vam puca pogled na Cer, Gučevo, Avalu i Majevicu u Republici Srpskoj, vaši mališani će jurcati unaokolo. Tu je mini ergela šetland ponija koja će im pružiti neizmernu zabavu. Na imanju se nalazi i jezerce, koje akumulira vodu iz četiri izvora.

 

Foto: Oseti Srbiju

A da prezalogajite?

Ako rešite da dođete na jednodnevni izlet teško je da ćete otići praznog stomaka. Još nije došao neko ko je odoleo mirisima koji se pružaju iz kuhinje ovog restorana.

Naš etno restoran sa prenoćištem okružen je prirodom sa neverovatnim ambijentom i  nezaboravnim pogledom na ceo Srem. Ono po čemu se veoma ponosimo je prvoklasna domaća hrana – kažu u Lugarnici.

A šta sve tamo može da se „čalabrcne“?

  • Jela od divljači paprikaš (mešano srnetina i divlja svinja), špikovan srneći but u sosu od pečuraka, kobasice od divljači – specijalitet kuće.
  • Jela sa roštilja (ćevapi, pljeskavice, ražnići, krmenadla, punjena pljeskavica sa pečurkama i sirom kačkavaljem, mešano meso).
  • Od piletine belo meso i batak.
  • Od ribe file soma, dimljeni fileti pastrmke i pastrmka u komadu.
  • Ramstek na lovački način, biftek, natur šnicla sa pečurkama, karađorđeva šnicla, svež file, dimljeni file…

„Duša vojvođanske jeseni“

U saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine i agencije Veselinov Tourism Consulting – VTC grupa novinara obišla je brojne atrakcije širom Vojvodine. U okviru promo ture „Duša vojvođanske jeseni“, osetili smo Srbiju i po ko zna koji put smo se oduševili njenim bogatstvom. Fruškogorska lugarnica svakako je deo te fantastične ponude.

Vaše je samo da privučete stolicu i udahnete duboko – i ne morate da pazite da se ne prejedete… Ako preterate u dobroj hrani, tu su ležaljke koje vas spremno čekaju da se odmorite i još malo nauživate.

 

Šta sve možete videti u blizini?

Nacionalni park Fruška Gora zauzima površinu od preko 25.000 hektara. Lokacija, specifična geološka istraživanja, različiti mikro – klimatski uslovi, čine ovu planinu veoma interesantnom i važnom za različite naučne oblasti.

Ako niste znali: Frušku Goru krasi preko 30 vrsta orhideja, od kojih čak 18 ima međunarodni značaj!

Naš kompleks se naslanja na manastir Mala Remeta, kulturno dobro od izuzetnog značaja, koji se prvi put pominje 1546.godine. U neposrednoj blizini je poznato izletište Široke ledine, a na par kilometara se nalazi jezero Beli kamen. Manastir Jazak i čuveni izvor vode udaljen je 4 kilometra, a Banja “Termal” Vrdnik 6 kilometara, kao i manastir Ravanica, gde se čuva deo moštiju Svetog kneza Lazara Hrebeljanovića – sa ponosom je istaknuto na Internet stranici „Fruškogorske lugarnice“.

Pogledajte galeriju fotografija sa ovoj bajkovitog imanja:

Možda vam se svidi

1 komentar

  • Mirjana 6 godina pre Odgovor

    Ovo mesto je neverovatno! Prvi put kad smo vodili decu morali smo da im obećamo da ćemo doći opet jer nisu hteli da idu kući.Sva sreća što živimo u Novom Sadu pa ovde često dolazimo. Sve pohvale 🙂