Loading...

ZORAN JOVANOVIĆ: Vozač GSP-a otkriva koja je linija savršena za obilazak Beograda

Zoran Jovanović

Opšte je poznato turističko pravilo da je, ako želite zaista da upoznate neki grad, najbolje da nađete vozača gradskog prevoza. Saveti i smernice koje vam oni mogu dati ponekad su bolje i od onih kojima raspolažu turistički vodiči. Ni Beograd nije izuzetak, pa zato neretko nailazimo na turiste koji preko šipke ili prozora ćaskaju sa vozačima autobusa, trola i tramvaja. Naišli smo na vozača koji pomalo odstupa od stereotipa kakav se u Srbiji decenijama gaji. On ima dugačku bradu, tetovirane ruke, prstenje i crvene starke. Njegovo ime je Zoran Jovanović i on za sajt „Oseti Srbiju“ otkriva detalje Beograda i Srbije koje bi trebalo češće da primetimo.

Osim za volanom GSP autobusa na liniji 31, možete ga naći i na vrlo aktivnom i posećenom Instagram nalogu. Zoran Jovanović, kako kaže, „živi sasvim obično“, trudeći se da ispuni dane stvarima koje voli.

  • Čime se bavite kad ne vozite Beograđane?

Zoran Jovanović je jedan ozbiljan čovek koji ima 37 godina. Kad ne vozim bus, uglavnom vozim bajs i fotkam. Volim i da pišem. Ne tvrdim da to radim dobro, ali sve dok zabavlja moje prijatelje, meni je OK. U stalnoj sam potrazi za novim štekovima za dobru fotku, kao i novim lokalima u kojima se može popiti dobar čaj ili čuti live jazz.

  • Prilično odudarate od stereotipnog zamišljenog vozača GSP-a. Kakve reakcije imaju Beograđani kada kroče u Vaš autobus?

Što se mene tiče, ja sam sebi samo vozač sa bradom, ali to kao da je egzotika u BG-u. Ljude uglavnom stimuliše na priču. I uopšte taj prvi kontakt očima ili komentar uvek je pozitivan, što je meni lično vrlo bitno. Često mi taj neki sitan detalj ili običan razgovor koji je počeo zbog toga što sam nestereotipan odrede čitav dan. Ne volim ljude koji mrače, pa mi je ta neverbalna ili verbalna razmena pozitivne energije super. I zamisli, sve zbog brade…

ZORAN JOVANOVIĆ:
„Odčaurite se“

Često putuje po Srbiji, a svoje naloge na društvenim mrežama koristi kako bi reklamirao našu zemlju. Pitali smo ga šta svi mi treba da uradimo kako bismo bili što bolji promoteri Srbije.

Samo da se odčaurimo i stvorimo dobre navike. Ne treba ni mnogo novca, ni mnogo organizacije. Pozovite prijatelje, sedite u automobil i odvezite se u bilo koji deo srbije. Informišite se preko neta i obavezno popričajte sa lokalnim stanovništvom. Naučite nešto o svojoj zemlji, otkrijte nova mesta, a onda sve to promovišite kroz direktan razgovor ili putem društvenih mreža. Ali pre svega treba se odčauriti. – izjavio je Zoran Jovanović.

  • Koja je linija GSP-a (ili nekoliko linija sa presedanjem, da napravimo turu), prema Vašem mišljenju, najbolja za turiste da bi iz prevoza mogli da vide mnogo zanimljivosti?

Može i bez presedanja. Neću biti subjektivan, zaista mislim da je to baš linija koju vozim – 31. Evo i zbog čega. Recimo da nam je polazna tačka Konjarnik, na samo nekoliko stanica dolazimo do SC Šumice, gde se nalazi i istoimeni park, gde leti često iskuliram uz knjigu. Ako nastavimo dalje istom linijom, za nekih 7 minuta smo kod Karađorđevog parka. Tu je odmah i Narodna biblioteka, kao i svima poznati hram Svetog Save. Već na sledećoj stanici je pozorište Slavija, a prolazimo i kroz najpoznatiji kružni tok u zemlji, sa sve fontanom.

Ukoliko vam se dopadaju naši tekstovi, zapratite našu stranicu na Fejsbuku
kako biste dobijali redovna obaveštenja o našim novim pisanjima 🙂

Ulazimo u ulicu Kralja Milana i onda se ređaju Cvetni trg, Jugoslovensko dramsko pozorište, SKC, Beograđanka, a onda prema mom mišljenju i najinteresantije mesto na liniji 31 – Krsmanovićeva kuća, iliti kuća protokola. To je mesto pored kog svakodnevno prođe više desetina hiljada ljudi, a mnogi ne znaju da se na samo nekoliko koraka od njih nalazi prelepa građevina, koja je i istorijski vrlo važna. Prvog decembra 1918. u njoj je potpisan sporazum o stvaranju Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Samo stanicu dalje i dolazimo do spomenika knezu Mihailu, podignutog još 1882. godine. Tu su još Narodni muzej i Narodno pozorište i na kraju Studentski park i svima nam omiljeni Kališ. Zanimljiva linija, zar ne?

  • Šta najviše volite kod naše zemlje?

Biću kratak. Rekao bih – istorija, priroda, hrana.

  • Zbog posla kojim se bavite zasigurno odlično poznajete Beograd. Koji je, prema Vašem mišljenju, najlepši kutak našeg glavnog grada koji je nepravedno zapostavljen?

Mnogo je lepih kutaka i ne mislim da je bilo koji zapostavljen. Mislim da svaki ima svoju publiku, ali da bi ta publika trebalo malo da se izmeša. Ono što sam primetio jeste da su mnogi svoj društveni život smestili u samo jedan kutak. Tu se osećaju prijatno i to je to. Skapirao sam da mnogi, recimo, nikad u životu nisu videli Gardoš kulu u Zemunu. A i Zemunci su inače poznati po tome da nerado napuštaju svoj Zemun. To je samo jedan od primera.

  • Po Vašem Instagram profilu vidi se da volite da putujete, možete li nam reći koji je Vaš omiljeni kutak u Srbiji koji biste preporučili našim čitaocima?

Negotinski okrug mi je interesantan i zbog same prirode, kao i zbog istorije. Ipak, ono što je mene ostavilo i bez daha i bez reči je isposnica Svetog Save kod manastira Studenica. To je definitivno moja preporuka svima.

Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje
teksta ili fotografija bez dozvole sajta Oseti Srbiju.
Pročitajte Uslove korišćenja.

Možda vam se svidi

1 komentar

  • Marija 3 godine pre Odgovor

    Najsladje mi je kad udjem u Zokijev bus 🙂 respect za vozacha najboljeg!

melayunew Hot Sexvid criystal swift busty girl deep pussy

triple treat vibrator brazzervideos.net lesbian game for alice wonderbang vika and loly hardcore carmen gym workout

ghetto black pimps roughly throatfucking nasty ebony hoes Cumlouder faketaxi forn mgane

cum at random 3Movs busty girl deep pussy

neha dhupia xvideos hindia wwxvideo com xxnx xx2019 neveu

https://choang-vip.club/: tải game choáng club ios choang club apk choáng game bài