Loading...

HOZE ANĐELO GALJEGOS: Meksikanac koji predstavlja LEGENDE SRBIJE

Hoze Anđelo Galjegos je stručnjak za digitalni marketing. Poreklom je iz Meksika, a živi i radi u Americi. Prvi put je u našu zemlju došao poslovno, kada ga je firma iz San Franciska poslala u beogradsku ispostavu. Galjegosu se Srbija toliko dopala da je rešio da snimi kratki dokumentarni film i da nas i našu zemlju prikaže celom svetu.

Hozeova familija je bila užasnuta kada im je saopštio da ide u Srbiju. O našoj zemlji nisu znali mnogo, čak su je brkali sa Sirijom, te su smatrali da ovde nije bezbedno za njega. Ipak, Hoze je zavoleo Srbiju i rešio da celom svetu objasni kakva je naša zemlja. Simpatični Meksikanac odlučio je da snimi serijal klipova pod nazivom „The Legends of Serbia„. Cilj mu je da provede dan u razgovoru sa ljudima iz Srbije koji su, prema njegovom mišljenju, zaslužili da za njih znaju svi.

U prvoj epizodi Hoze nam predstavlja Zorana Lazića, osnivača kompanije FatCat Coders.

Mi smo, zauzvrat, rešili da predstavimo Srbiji Hoze Anđela, čoveka koji je našoj zemlji pružio mnogo truda i ljubavi.

  • Šta vas je navelo da snimite serijal o „Legendama Srbije“?

Snimio sam desetak video-klipova u formi dokumentaraca, kratkih priča i putopisa. Otkrio sam da najviše uživam da radim na onim pričama koje su fokusirane na nekoga ili nekoliko ljudi. Volim da slušam o ljudima koji su u stanju da pruže otpor da bi ostvarili svoje snove. Posećujem Srbiju svake godine još od 2014. i stekao sam neverovatne prijatelje – Srbe koji čine neverovatne stvari. Ovog leta, došavši u Srbiju, shvatio sam da treba da uradim serijal o ljudima – legendama – iz ove zemlje.

  • Koliko epizoda će imati serijal?

Šest video-klipova. Želim da provedem dan sa različitim tipovima Srba koji su „obični“ heroji. Plan mi je da objavljujem snimke na nedelju dana, narednih pet sedmica. Potrudite se da se pretplatite na moj YouTube kanal kako ne biste propustili naredne epizode.

  • Sa kojom legendom naše prošlosti biste najradije snimili epizodu ovog serijala?

Sa Josipom Titom, naravno. Mislim da bi svet mogao mnogo da nauči iz njegove perspektive o jedinstvu.

  • Mislite li da je svako na neki način legenda? Šta nas čini takvima?

Svi mi imamo mogućnost da postanemo heroji ili neprijatelji sopstvenih života. Oni koji kažu – „briga me šta misle drugi i kakva je stvarnost oko mene“, to su ljudi koji slede svoju viziju i oni su prave legende.

Svako može da bude legenda svog života. Bio to student koji se bavi umetnošću ili neko ko hrabro daje otkaz kako bi započeo svoj biznis.

  • Preporučite našim čitaocima tri destinacije u Srbiji koje, prema Vašem mišljenju svako od nas treba da poseti.

Istražite Nacionalni park Tara. Vozite bicikl oko Ade Ciganlije… I posetite bilo koje selo u Srbiji i odsednite kod srpskih domaćina.

Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje teksta bez dozvole sajta Oseti Srbiju. Pročitajte Uslove korišćenja.

Možda vam se svidi

Nema komentara