Loading...

RAMBO AMADEUS: Nemojte ići tamo gdje svi idu

Rambo Amadeus

Antonije Pušić, poznat i kao Rambo Amadeus, nosilac čuvene titule Svjetskog mega cara, nadaleko je poznat kao vrcav i neobičan umetnik. Njegove pesme su šaljive, spotovi uglavnom animirani, a nastupi ekscentrični… Rođen je u Crnoj Gori, od oca Novljanina i majke Jagodinke. Mnogi ga ubrajaju u najbolje muzičare ovih prostora. Rambo je, uz to, odličan jedriličar i ima svoju školu jedrenja, diplomirani je turizmolog i neko ko je i te kako posvećen očuvanju životne sredine.

Rambo Amadeus pričao je za portal „Oseti Srbiju“ o inspiraciji, o tome šta moramo da menjamo da bismo bolje živeli, ali je dao i jedan zanimljiv predlog. Proverite gde Antonije Pušić predlaže da provedemo ovo vrelo leto.

  • Mnogi Vas smatraju za najneozbiljnijeg ozbiljnog muzičara na našim prostorima. Da li se trudite da budete neozbiljni ili je to deo Vaše ličnosti?

Koliko god da se trudim, tako me ljudi doživljavaju. Kad ti dvojica kažu da si pijan, uzmi pa se valjaj – mislim da sam čuo negdje takvu poslovicu.

RAMBO AMADEUS:

Svaki pojedinac mora da uradi nešto

Foto: Privatna arhiva
  • Ljudska glupost je jedna od najčešćih tema Vaših pesama. Da li teško nalazite nadahnuće za stihove ili je, nažalost, gluposti sve više pa se pesme i same pišu?

Na žalost, ima je na svakom koraku, u svim sferama. Najteže mi pada kad se sudarim sa sopstvenom glupošću.

  • Veoma ste posvećeni tematici zaštite životne sredine, ali i mentalne. Šta svako od nas mora da uradi da bi nam bilo bolje?

Svako od nas mora za početak da razumije da kao pojedinac mora da uradi nešto. Najmanje što može je da zasadi po neko drvo, ne mora svako da napravi solarnu elektranu ili kupi solarni bojler – mada je taj bojler nešto što se jako brzo isplati i poslije trajno donosi ogromne uštede u računima za struju.

  • Kad bi neko došao i rekao: „Rambo, evo Vam Srbija, uredite je“, šta biste prvo promenili u našoj zemlji?

Medije. Mediji su nervni sistem svakog društva. Edutainment-om – edukacijom kroz zabavu, promjenilo bi se i sve ostalo.

  • Ne znaju mnogi da je Svjetski Mega Car diplomirani turizmolog. Preporučite našim čitaocima tri destinacije u Srbiji koje, prema Vašem mišljenju, imaju neiskorišćen turistički potencijal.

Svaka divlja riječica, svaki vodopad, klisura, seoce, idealni su za odmor i bijeg od ljetnih žega, takodje šumski predjeli. Samo otvorite Google Earth, nađite sebi lokaciju, u blizini sigurno ima seoski turizam i soba za izdavanje i idite tamo. Treba vam manje od sat istraživanja na Internetu. Nemojte ići tamo gdje svi idu – divno ćete se odmoriti i blagotvorno uticati na razvoj seoskog turizma u čitavoj Srbiji.

Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje teksta bez dozvole sajta Oseti Srbiju. Pročitajte Uslove korišćenja.

Možda vam se svidi

Nema komentara