Loading...

UKUSI VOJVODINE: Festival hrane i dobre zabave

Treći gastronomski festival “Ukusi Vojvodine” održaće se 7 i 8. septembra u Limanskom parku. Predstaviće se više od 90 izlagača autentičnih proizvoda i jela vojvođanske kuhinje. Tim povodom održana je konferencija za medije u popularnom restoranu Sokače.

Veoma smo zadovoljni što će biti zastupljeni proizvodi koji mogu reprezentativno da pokažu šta je to Vojvodina u smilsu tradicionalnih, ali i nekih novih ukusa koji naši proizvođači žele da predstave. Više od 80 odsto izlagača sa nama je još od prve godine, a radujemo se što se javljaju novi, koji su čuli da su Ukusi Vojvodine festival na kome treba učestvovati, ne samo radi izlaganja proizvoda nego i zbog neposrednog kontakta sa publikom – istakla je Jadranka Beljan Balaban, menadžer festivala.

Foto: Promo

Cene proizvoda i usluga biće promotivne, a ne treba propustiti priliku da se probaju ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, nasuvo i gomboce.

Na štandu Sava Graorca iz Kovilja, poseotici će moći da probaju paprikaš i kobasice od mangulica. Graorac je rekao da učestvuje na Festivalu zbog toga što mu je najvažnija “komocija”, ali i zbog druženje sa publikom i drugim izlagačima.

Na tradiconalnom internacionalnom kulinarskom kupu učestvovaće stotinu kulinara. Osim toga, gosti će uživati u šarenom zabavno-muzičkom programu koji je osmislio Aleksandar Dujin. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika. U nedelju u 16h Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Foto: Promo

Baš zbog bogatstva programa za sve uzraste Ukusi Vojvodine su pravi porodični događaj. Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novi Sad istakao je sledeće:

Jedinstvena je prilika da se na jednom mestu probaju različiti ukusi Vojvodine, da se promovišu domaći proizvođači i niihovi proizvodi, što daje mogućnost gostima da se sa njima upoznaju, povežu i saznaju kako i gde sve mogu da ih nabave.

Ove godine prijatelji Festivala su mesna industrija Neoplanta koja će posebno predstaviti Zicer kobasicu i “Vitamin” Horgoš.

Svi proizvodi na Ukusima Vojvodine kupovaće se specijalnim vaučerima. Njih možete nabaviti na pet punktova u Limanskom parku, koji će za goste biti otvoreni od 10 do 20 h.

Možda vam se svidi

Nema komentara